Gå til hovedinnhold

Fremtidens arbeidskraft går kledd i hvitt

02/12/2021

Når eldrebølgen kommer – er det kompetanse vi trenger mest.

Foto: FremoverLab / Rune Dahl

Det mener kommunalsjefene for helse og omsorg i Narvik kommune, Ole Tobias Olsen og Heidi Laksaa Eriksen.

– Hvis du vil ha en jobb-garanti for fremtiden er det ingen tvil om at det å jobbe med helse og omsorg er noe som kommer til å fortsette å være etterspurt, sier Ole Tobias Olsen.

I kommunen er det i dag 350 fagarbeidere som jobber med helse og omsorg. Her er de å finne innen eldreomsorg, jobbing mot barn og utviklingshemmede, rus og psykiatri.

Allerede nå sliter kommunen med å finne utdannet mannskap til å fylle alle de lovpålagte kommunale oppgavene.

– Og vi vet at det kommer store alderskull som blir eldre. Og selv om de eldre både er sprekere lenger og det kommer mye ny teknologi, er det noe som aldri kan erstattes. Og det er folk med riktig kompetanse til å dekke helsefaglige behov,  sier Laksaa Eriksen.

Og med et større behov for folk innen eldreomsorgen, øker også behovet for de som ønsker å jobbe innenfor andre områder.

– Det vi vet, er at vi kommer til å ha utfordringer med rekruttering i all overskuelig fremtid. Derfor oppfordrer vi gladelig til å ta et løp mot et fagbrev innen helse- og omsorgsyrker. Å få en både sikker, spennende og utfordrende jobb, det kan vi garantere, sier Ole Tobias Olsen.

Heidi Laksaa Eriksen legger til at det er gode muligheter for etter- og videreutdanning som ansatt i Narvik kommune.

– Vi driver nå med det vi har kalt Fagarbeiderløftet 2.0. Det betyr at vi 60-70 av kommunenes ansatte nå får tilrettelagt slik at de kan ta et fagbrev, sier Heidi Laksaa Eriksen.

Dette er et av flere samarbeid kommunen har med OFO.

– Sammen med Karrieresenteret, bistår vi kommunen med dette løftet. Et veldig godt tiltak av kommunen, som sørger for at flere av de ansatte får sitt fagbrev, sier Jørn A. Pettersen, daglig leder i OFO.

Antallet fagarbeidere i Narvik kommune vil øke i årene fremover.

– Narvik kommune er den største av våre mange eiere, og en svært viktig partner. Vår rolle er å jobbe mot enhetene og sørge for at lærlingordningen fungerer. For å bli lærling innen helse og omsorg er man også innom flere enheter, for å gi lærlingene den nødvendige bredden. Her er det vi som fordeler hvor de skal være, sier Pettersen.

 

Aktuelt

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.